HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

áttelepítik kibatiból az ENSZ menekülttáborát

2008.11.15. 07:58 silenthunter

kongóban egy aránylag nyugodt napot zárhattunk, az ingatag tűzszünet per pillanat kitart. aggasztó viszont, hogy felütötte a fejét a kolera. a gazdasági tevékenység észak-kivu városkáiban természetesen nagyrészt változatlanul szünetel. közben az ENSZ folytatja a segélyezési akcióját. a kibati-i menekülttábort, amely per pill 65.000 menekültnek ad otthon, át szeretnék telepíteni egy új, 26 hektáros területre gomától nyugatra, távolabbra a frontvonaltól. a hírek szerint a kormánykatonák fosztogatnak a táborban, ezért az ENSZ kitiltotta őket onnan.

szomáliában marka elfoglalása után felborulni látszik a status quo: middle shabelle régióban (markától északra) az ICU iszlamista erői 5 embert öltek meg, amikor tüzet nyitottak egy buszra. az ICU kiszorulóban van, miután a rivális al shabaab frakció egyre erősebb, azonban úgy látszik, nem adják fel a dolgot. közben az etióp csapatok megkezdték kivonulásuk előkészítését, ami november 21-től esedékes, mintegy egy hónap alatt. mindenesetre sinkhader körzetéből, ahol sok menekült tartózkodik, már kivonultak.

és még egy rövid: zimbabwe a hadserege bevetésére kényszerült, mivel illegális kitermelők és rendőrök tűzharcot vívnak chiadzwa gyémántbányái birtoklásáért. elvileg több halott is van, reméljük a helyzet nem eszkalálódik tovább, bár ahol gyémánt van, ott általában pusztulás is akad bőven.

Szólj hozzá!

Címkék: ensz szomália kongó zimbabwe

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr5769857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása