HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megkezdődött a nigériai amnesztiaprogram

2009.08.06. 20:28 silenthunter

Hivatalosan is megkezdődött a nigériai amnesztiaprogram, ami a Niger-delta gerilláit célozta meg. Néhányan máris elfogadták az ajánlatot, köztük a hírhedt Henry Okah, a MEND szervezet egykori vezetője, aki a börtönből szabadult. Nincs azonban ok határtalan optimizmusra: a MEND éppen tegnap szabott új, nehezen elfogadható feltételeket a tárgyaláshoz az amnesztia tömeges elfogadásáról. A kormány akár 10.000 gerilla lefegyverezését, iskolázását és átképzését is lehetségesnek tartaná.

Merénylet áldozata lett Szomália Puntland autonóm tartományának igazságügyminisztere. A Sefta Barnaka néven ismert férfi Galkayo városban lépett ki egy étteremből, amikor hatan rátámadtak és lelőtték. A merénylet háttere eddig ismeretlen, mivel Puntland nyugodt résznek számít, lehetséges hogy személyes háttere van. Közben a nyugodtnak egyáltalán nem nevezhető Hiiraan tartomány központjában, Beledweynében is robbanások voltak, melyek a hadsereg bázisait célozták meg. Sérültekről és halottakról nincs hír, szigorodott viszont az eddigis érvényben lévő kijárási tilalom: immár este 8 után tilos az utcára lépni. "Szokás szerint" halottakról számolhatunk be Mogadishuból is: Hodan körzetben két civil, Waberi körzetben két civil és egy katona, Dharkinley körzetben újabb két civil halt meg, ez utóbbi esetben a szemtanúk a kormánykatonák brutalitásáról is beszámoltak. Sajnos ezek az esetek annyira mindennaposak, hogy el sem érik a legtöbb sajtóorgánum ingerküszöbét...

Szólj hozzá!

Címkék: szomália nigéria puntland

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr281293343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása