HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

kongó: angola is beavatkozik?

2008.11.11. 08:53 silenthunter

ENSZ-illetékesek azzal vádolják az angolai kormányt, hogy csapatai beavatkoztak a harcokba a kormánycsapatok (FARDC) oldalán. közben a rushuru környéki harcok miatt a menekültek nem tudják elhagyni kiwanja városkát, ahol viszont a mai-mai milicisták (PARECO) és a lázadók vetélkednek egymással. zajlik a nairobi-i konferencia, de én személy szerint túl sokat nem várok tőle, azon felül, hogy valami "marillanum binor"-szerű értelmetlen nyilatkozat tuti lesz a végén.

kis szines: nigériában a niger-deltában lázadók és olajban utazók csaptak össze egymással a héten, 5 halott a végeredmény. szomáliában ugyan a mogadishui harcok változatlan intenzitással folynak, a kormánycsapatok egész jól elharcolgatnak egymás között is. de hogy ne unatkozzanak, az iszlamisták közben túszokat szabaditgatnak. és hogy az ország egyetlen stabil része, a kvázi-független szomáliföld se maradjon ki, kaptak egy új és saját lázadó csoportot, hogy legyen mivel törődniük. szomália megérne egy saját bejegyzést, jön is majd, amint lazul kissé a kongói szituáció.

bónusz: történet az egyik kongói parkőrtől, aki a saját családjának mentésére indult. itt pedig egy videó egyenesen a tűzvonalból.

Szólj hozzá!

Címkék: ensz szomália nigéria kongó szomáliföld

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr72768337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása