HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Sikeresek a puntlandi kalózok elleni intézkedések

2009.01.02. 07:41 silenthunter

Az újév miatt extra kevés hír áll rendelkezésre a mai napról. A szomáliai Mogadishuban szokás szerint tűzharc volt, 8 ember halt meg az AU-békefenntartók és az Al-Shabaab közti harcban az elnöki palota környékén, délen, Afgoi körzetében pedig egy újságíró esett az erőszak áldozatául. Miközben beiktatták Puntland régió új parlamentjét, a nemzetközi közösség a kalózok elleni harcba elért sikereknek örül: a múlt hónapban csak két sikeres hajófoglalás volt, próbálkozás azonban akadt rengeteg. A dolog árnyoldala természetesen a biztonsági intézkedések költségessége.

Az LRA csoport főnöke, Joseph Kony tűzszünetet kért Ugandától, az azonban nem hajladó engedményekre, mivel legutóbb a lázadók kész szerződést hagytak az asztalon aláíratlanul. Az ENSZ most attól tart, hogy az LRA a Közép-Afrikai-Köztársaság felé tart - útjukat mindenesetre erőszakhullám jelzi.

Egy eritreai lázadó csoport bejelentette, hogy múlt héten 30 eritreai kormánykatonát öltek meg, további 35-öt pedig megsebesítettek Araata környékén. A lázadók az afar etnikai csoport elleni kormányintézkedésekre való válaszként lépték meg ezt a támadást.

Szólj hozzá!

Címkék: szomália uganda eritrea kalózok közép afrikai köztársaság puntland

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr38852756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása