HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Megölték az afrikai Al-Qaeda egyik vezetőjét

2009.02.16. 00:40 silenthunter

A legújabb hírek szerint az USA egyre több Predator robotrepülőt (UAV) alkalmaz a kalózok elleni harcban. A Predatorok eddig főként terroristákra vadásztak a szárazföld felett, most a vizek felett járőröznek, a hét közbeni, 16 kalóz elfogását eredményező akció célpontjait is ezek a gépek jelölték ki. Kalózokkal kapcsolatos hír, hogy Kenyában kipakolták a kalózok által feltartóztatott ukrajnai Faina hajó rakományát, harckocsikat. Immár nem tiszta, ki is volt a szállítmány eredeti címzettje, Kenya kitart mellette, hogy eredetileg is Nairobi volt a célállomás, sokat azonban azt gondolják, Dél-Szudánba tarthattak a tankok. És ha már a kalózok: az otthonukat jelentő Puntland üdvözölte a tegnap beiktatott, új szomáliai kormányfőt, viszont Farole elnök jelezte: csak egy föderális Szomália részeként tudják elképzelni a jövőt.

Algériai biztonsági erők megölték a helyi Al-Qaeda (AQIM) egyik kulcsfontosságú vezetőjét, Mourad Bouzid-ot. A terroristát egy januárban önmagát feladó társa buktatta le, és a fővárostól keletre fekvő Issers városában ütöttek rajta. Bouzid fontos szerepet töltött be az AQIM új harcosainak keresésében és indoktrinációjában.

Visszavonták az árulás vádját a zimbabwei Roy Bennett-el szemben. Az ellenzéki MDC a héten lépett egységkormányba Mugabe elnök pártjával, azonban az egyik vezető politikusával szemben felhozott vádak máris próbára teszi elhivatottságukat. Bennett farmját a fehér farmerek elleni fellépés részeként kobozták el két éve. Eddig merénylet szervezésével és árulással vádolták, változatlanul őrizetben marad.

Szólj hozzá!

Címkék: algéria szomália terrorizmus zimbabwe kalózok puntland

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr22945691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása