HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Merényletkísérlet a lesothoi miniszterelnök ellen

2009.04.23. 14:09 silenthunter

Merényletet kíséreltek meg Lesotho miniszterelnökével szemben. Pakalitha Mosisili túlélte a támadást, nem mondtható el azonban ugyanez a támadók közül háromról, akikkel a rendőrök végeztek, másokat pedig elfogtak. A támadás mögött eddig nem tiszta hogy ki áll, az országban azonban nagy az elégetlenség a rossz gazdasági és szociális helyzet miatt.

Miközben egy kormányzati hivatalnok csaknem bombamerénylet áldozata lett a napok óta tartó gyilkosság-kísérletek újabb felvonásaként a szomáliai Mogadishuban, a térségben domináns Hawiye klánok vezetői civil védelmi erő létrehozását javasolják a fővárosban az erőszak megállítására - az ötlet a klánmilíciák korábbi viselkedése alapján a külső szemlélő számára veszélyesnek tűnhet. A kormányzati hadsereg nagyon gyenge - nemzetközi segélyből szeretnék megerősíteni. Közben hosszú hónapok után Mogadishuba érkezett Aweys sejk, a kormányellenes Hizbul Islam csoport vezetője, aki talán megegyezésről is tárgyalhat korábbi szövetségesével, Ahmed sejk elnökkel.

Nigériában a hadsereg 3 fegyverest megölt, 3-at őrizetbe vett Rivers államban, ahol tűzharc tört ki a kormányzati erők és a katonák jelenléte miatt dühös helyi bandák között. Abubakar ezredes, a hadsereg harccsoportjának (JTF) szóvivője sikernek nevezte az incidenst, és bejelentette - a hadsereg továbbra is szembe fog szállni a militánsokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: szomália nigéria lesotho

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr581081956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása