HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

nyilvános gyűlést tartottak a kongói lázadók

2008.11.23. 09:50 silenthunter

kongóban nkunda tábornok megtartotta a tegnap beharangozott fellépését rotshuru városban, nagy revelációk nem történtek, de sokat mutat, hogy egyáltalán mer-képes ilyenre.

zimbabwében egy robbanás történt harare központi rendőrörsénél, nincsenek sérültek. közben a kormányzat megtagadta a belépést a nelson mandela által alapított the elders ("öregek/nagyok") csoport 3 tagjától: kofi annan (volt ENSZ-főtitkár), jimmy carter (volt USA-elnök) és graca machel(dél-afrikai emberi jogi aktivista) humanitárius misszióra igyekezett volna az országba.

dzsibutiban asztalhoz ül a szomáliai kormány és az ICU és ARS iszlamista csoportok, béketárgyalások kezdődnek. az előző körben az etióp csapatok kivonulásában egyeztek meg a felek, ennek határideje azonban a mai nap volt és még csak kisebb mozgások történtek. ez nagy szálka lehet az iszlamisták szemében. közben a kalózok elengedték a görög genius nevű, szeptember 26-án elfoglalt hajót, eddig ismeretlen mennyiségű váltságdíj fejében.

úgy tűnik, csütörtökön harcok voltak darfúrban a kormányerők és a helyi lázadók (SLA) között, el-hilif birtoklásáért. ezúttal a lázadók támadtak, de akciójukat valószínűleg kormányzati bombázások előzték meg.

és még valami: a választások után forró a helyzet guinea-bissau-ban, legalábbis jean ping AU-főtitkár figyelmeztette a feleket: tartsák be a játékszabályokat. (a nem standard névhasználat direkt van: a kongó-kinshasha és kongó-brazzaville, illetve a guinea-bissau és guinea-conakry neveket használom a hasonló nevű országok megkülönböztetésére.)

Szólj hozzá!

Címkék: szomália szudán kongó zimbabwe dzsibuti darfúr kalózok guinea bissau

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr16783759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása