HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Indiai siker a szomáliai kalózok ellen

2008.12.14. 07:56 silenthunter

Sikert ért el az indiai haditengerészet a szomáliai kalózok elleni harcban: miután egy bajba került hajó riasztotta a Mysore hadihajót, az helikopterével együtt a helyszínre sietett. Tengerészgyalogosok átszálltak a két támadó kalózhajóra, 23 szomáliai és jemeni kalózt fogtak el, és jelentős mennyiségű felszerelést is birtokba vettek. Közben az országban állomásozó etióp katonákat azzal vádolják, hogy 12 civilt mészároltak le egy ellenük irányuló támadás során. Az etiópok gyakran néznek szembe a válogatás nélküli lődözés vádjával.

A szudáni Abiyei még mindig nem tért vissza a rendes kerékvágásba a tegnapi összecsapások után, amiben 2 rendőr halt meg. A Szudán és Dél-Szudán által egyaránt megszerezni kívánt, vitatott státuszú olajban gazdag terület májusban borult utoljára lángba, akkor a két fél egymás ellen harcolt. Most viszont a két hadsereg közös járőrei keveredtek harcba rendőrökkel. A konfliktus kiéleződésétől tartva több ezer helyi lakos menekült el a városból.

Diktátor-humor rovatunk mai főszereplője ismét Robert Mugabe, aki szerint a zimbabwei kolerajárványt a nyugat hozta össze szánt szándékkal, hogy őt megbuktassák. Egyébként könnyen lehet, hogy az ország előrehozott választások felé tart, ha rövidesen nem sikerül megegyezni a választás utáni patthelyzetben alkudozó pártoknak.

Szólj hozzá!

Címkék: india olaj szomália szudán zimbabwe kalózok

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr68821774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása