HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vízbe fulladtak a váltságdíjjal iszkoló kalózok

2009.01.11. 08:04 silenthunter

A mai nap tanulsága: ne menjen kalóznak, aki nem tud úszni. A szomáliai Haradheere kikötőjétől nem messze a széllökések miatt elsüllyedt a kalózok egy kis hajója, 3 meghalt, 2 eltűnt és csak 4 van biztonságban e sorok írásakor. A kalózok a hírek szerint a nemrég kialkudott, Sirius Star tankerhajóért cserében kapott váltságdíj (3 millió dollár) egy részét is magukkal vitték a végzetes útra. A helyi kalózok jelentős része nem tud úszni, részben ez lehet a felelős a halálos áldozatokért.

Kongóban helyi Mai Mai milíciák megtámadták a Virunga nemzeti parkban lévő parkőrök egy bázisát, és a tűzharcban lelőtték Safari Kakule parkőrt. A Mai Mai szegény hutu fiatalokból áll, fegyverzetük lándzsákból és machetékből, valamit zsákmányolt lőfegyverekből áll, és a hírek szerint még mágikus amuletteket is hordanak. A Mai Mai a tuszi Nkunda tábornok lázadó csapatainak egyik fő ellenfele, az összecsapások Kivu térségében folyamatosak. A parkőrök az összecsapás során elfogták az egyik fegyverest.

A nyugat-afrikai gazdasági szövetség felfüggesztette Guinea tagságát a szervezetben, így reagálva az ott lezajlott puccsra, ezzel megismételve az AU néhány nappal ezelőtti döntését. Az ECOWAS még az idén választásokat szeretne az országban a státusz visszakapásáért cserében.

Szólj hozzá!

Címkék: szomália kalózok guinea conakry kongó kinshasha

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr41870328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása