HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Három akna csapódott a szomáliai parlamentbe

2009.04.26. 04:21 silenthunter

Legalább 8 ember halt meg és 13 megsérült, amikor a szomáliai Mogadishuban ismeretlenek aknavetős támadásokat intéztek a parlament környéke ellen. Három lövedék kifejezetten a parlament épületét találta el, egy rendőr meghalt, többi - főként civil - áldozat a környező házakban (köztük egy iskolában és egy hotelben) tartózkodók közül került ki. Változatlanul aktívak a kalózok is: most egy 17 fős legénységű német hajót kapcsoltak le az ország felségvizein.

Egy támadásban fegyveresek két táborát számolta fel a nigériai hadsereg az ország déli részén lévő, olajban gazdag és ettől volatilis Niger-deltában. A meg nem nevezett csoporthoz tartozó fegyveresek között halálos áldozatok is voltak, a kormánycsapatokról nem érkezett ilyen hír. Edo államban közben elraboltak egy nyugalmazott tábornokot, szabadult viszont egy a hónap elején a dél fővárosának számító Port Harcourtban elrabolt brit olajmunkás, akiért nyilván váltságdíjat fizettek ki.

Az etióp kormányzat 35 embert tartóztatott le egy vélt puccskísérlet apropóján. A "Május 15" csoport ami nem nyugszik bele a 2005-ös választások tisztaságába, ők kerültek most a kormányszervek célkeresztjébe. Az akció kiötlőjének Berhanu Nega az USA-ban közgazdaságtant tanító professzort gondolják, aki tagadta a vádakat, bár beismerte hogy gyűjtött pénzt ellenzéki csoportok számára, és sokadszorra is megkérdőjelezte a Zelawi-kormányzat legitimitását.

Szólj hozzá!

Címkék: etiópia szomália nigéria kalózok

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr421086727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása