HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Három hajót foglaltak el a nigériai kalózok

2008.12.21. 08:06 silenthunter

Iszlamista fegyveresek és kormánycsapatok csaptak össze a szomáliai Mogadishuban; a Jabhal Islamiya csoport elleni harc során egy civil meghalt, legalább 10 megsebesült. Tegnap egy másik csoport, a Hassan Turki sejk nevével fémjelzett Harakat Raskamboni támadta meg a városban az elnöki palota körzetét, az áldozatokról nincsenek adatok, a csapást visszaverték.

Nigéria Akwa Ibom államában fegyveresek elfoglaltak két orosz hajót; az akció során az egyik hajó fülöp-szigeteki kapitánya meghalt, két orosz pedig fogságba esett. Az oroszok a helyi ALSCON alumíniumgyárnak dolgoztak. Egy harmadik incidensben a nigériai Monipulo olajtársaság hajóját is kalózok támadták meg és foglalták el. A Niger-delta militáns erői leggyakrabban országuk erőforrásainak kizsákmányolására panaszkodnak. Az ország katonaságát közben az a vád érte, hogy a Jos városban folyó öldöklés megfékezésének érdekében 90 embert végeztek ki - az áldozatok túlnyomó többsége muszlim volt (ha igaz).

Maliban tuareg lázadók lerohanták az északi Nampala katonai bázist, a harcokban 9 őr és 11 támadó halt meg. A dolog vélhetően drogcsempészettel kapcsolatos.

Mauritániában szabadult Abdallahi ex-elnök, akit augusztusban buktatott meg egy katonai junta, és azóta házi őrizetben tartotta. A politikus most feltételek nélkül helyezték szabadlábra.

Szólj hozzá!

Címkék: szomália nigéria mauritánia mali kalózok

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr16834585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása