HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Guineában a hadsereg az úr

2008.12.26. 08:35 silenthunter

Eldőlni látszik Guinea sorsa: a minszterelnök, valamint a hadsereg és a rendőrség vezetői teljesítették az önjelölt elnök, Moussa Camara feltételeit, és egy a főváros melletti barakkban, élő adásban ismerték el annak hatalmát, felajánlva szolgálataikat. Camara a nepotizmus elleni harcot tűzte ki célul, valamint tiszta választásokat igért 2010-re.

Hektikus nap Szomáliában: megöltek egy rendőrt Baidóában, egy törzsi vezetőt Mogadishutól nem messze úgyszintén, egy mogadishui fiú egy robbanásban hunyt el, valamint leesett egy amerikai robotrepülő Baidoában, ez utóbbit az etiópok eltakarították és egy reptérre vitték. Közben a belharcok nyertese, Nur Adde miniszterelnök, valamint az ARS szövetség egyik szárnyát vezető mérsékelt iszlamista Ahmed sejk Mogadishuba érkeztek, úgy tűnik, Yusuf elnök tegnap sejtetett lemondására várnak. Az ARS radikálisabb, etritreai szárnyának vezetője, az egykori ICU-vezető Aways sejk azonban változatlanul nem hajlandó az együttműködésre a kormányzattal.

Nigériában terrorveszélyt léptettek érvénybe, miután a MEND lázadó csoport az elnöki palota felrobbantásával fenyegetett. Eddig azonban a dolog vaklármának néz ki.

Úgy tűnik, Zimbabwéban immár a bíroságoknak sincs szava: a legfelső bíróság tegnapi, felmentő határozata ellenére is börtönbe szállítottak egy ellenzéki aktivistát és 8 társát. Ez a fejlemény egy újabb nyilvánvaló jele az ország összeomlásának.

Szólj hozzá!

Címkék: szomália nigéria zimbabwe guinea conakry

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr99842200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása