HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szabadultak a Darfúrban elrabolt segélymunkások

2009.03.14. 02:01 silenthunter

Madagaszkáron tovább folytatódik a hadsereg zendülése, a Ndrianarijaona ezredes vezette csapatok immár a tankokat is birtokba vették. Eddig nem avatkoztak be a kormány és az ellenzék között, utcai tüntetéseken zajló viszályba, de sokat mondd, hogy Ravalomanana elnök arra figyelmeztette a hadsereget, ne öljék meg őt, mert azzal csak nagyobb bajba keverik az országot. Nem világos, hogy a zendülő katonák Rajoelina ellenzéki vezető pártján vannak-e, valószínűleg nem, az azonban biztos, hogy a jelenlegi elnök eltávolítása szerepel a céljaik között.

Szabadultak a szerda este Darfúrban elrabolt segélymunkások. Ha minden igaz, még váltságdíjat sem kellett fizetni, ez a kormányzat kezét sejteti a dologban. Az elrabolt külföldiek az Orvosok Határok Nélkül (MSF) szervezethez tartoznak, amelyik egyike az országban felfüggesztett immár 16 segélyszervezetnek. Az MSF a támadás hírére azonnali hatállyal kivonta embereit Szudánból (ez lehetett az elrablók megbízóinak valódi célja). Egy szudáni segélymunkás ismeretlen okokból változatlanul az elrablók markában maradt, az okokról csak találgatni lehet(ne).

A nigériai hadsereg (JTF) csapatai két embert vettek őrizetbe, miután Rivers államban azok fegyvert ragadtak ellenük egy átvizsgálás során. A milicistának gondolt két férfitól két AK-47est (kalasnyikovot) is elkoboztak. A JTF tegnap óta új, egyesített parancsnokság alatt igyekszik leszámolni a Niger-deltát terrorizáló, az olajvállalatok ellen harcot vívó milíciákkal.

Szólj hozzá!

Címkék: madagaszkár szudán nigéria darfúr

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr91001153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása