HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elraboltak két segélymunkást Darfúrban

2009.04.06. 00:39 silenthunter

Elraboltak két segélymunkást Darfúrban, egy franciát és egy kanadait. Mindketten az Aide Medicale Internationale (AMI) dolgozói voltak, és Ed el-Fursan közelében csaptak le rájuk fegyveresek éjszaka az irodájukban. Velük együtt két szudánit is elraboltak, őket azonban szinte azonnal elengedték. A csoport váltságdíjat követel.

Ismét tűzharc volt a szomáliai Mogadishuban, ahol gépfegyverekkel és RPG-kel felfegyverzett iszlamisták támadták meg az AU-békefenntartók egy állását a K4 főút közelében. Az iszlamisták nem érték el a céljukat, viszont meghalt két civil, köztük egy gyerek is. Délen sincs béke: Juba régióban, Jamame városában fegyveres fiatalok csaptak össze a helyi domináns Al-Shabaab milíciákkal, akik be akarták tiltani a fegyverviselést a körzetben. Az összecsapás eredménye kérdéses, az viszont biztos, hogy 4 ember meghalt, 5 pedig megsebesült. Ez az ellenállás azt mutathatja, hogy egyre gyengébb a Shabaab uralma a déli régiók felett. Közben aktívak az északi kalózok is: ezúttal egy német teherhajó esett áldozatukul. Jobban járt az izraeli zászló alatt hajózó Africa Star: a Szomáliától 700 km-re történt támadás során a kalózok rálőttek, azonban nem tudtak felmászni a fedélzetre, mivel a hajó oldala szögesdróttal volt körülvéve.

Terrortámadástól tart az USA nigériai nagykövetsége: a lagos-i misszió olyan információkkal rendelkezik, melyek óvatosságot tesznek indokolttá. A rendőrség mindenesetre máris megerősítette az épület környékének védelmét.

Szólj hozzá!

Címkék: szomália szudán nigéria darfúr kalózok puntland jubaland

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr151048744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása