HTML

afrika harcban

háború és béke afrikából. napi hírek a konfliktusok gócpontjaiból az afrikai sajtó alapján, hosszabb tematikus elemzésekkel fűszerezve.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Iszlamisták iszlamisták ellen Szomália közepén

2008.12.28. 10:06 silenthunter

Szomáliában ismét harcok robbantak ki Guriel városában két konkurens iszlamista szövetség, a fundamentalista Al-Shabaab és a mérsékeltebbnek gondolt Ahlu Sunna Waljamaa között. A harcokból az utóbbi csoport került ki győztesen, visszafoglalva a várost, amit néhány hete vesztett el. Közben Afgoi városában (Mogadishutól délre) 3 etióp katona halt meg egy robbanásban.

Rgyre jobban áll a Guineában puccsal hatalmat átvevő katonai junta szénája, miután a szenegáli elnök támogatásáról biztosította őket. Camara guineai "elnök" a korrupció, és ezen keresztül a szegénység elleni harcra helyezte a hangsúlyt tegnapi beszédében. Guinea bauxitban gazdag, azonban az ebből származó nyereség nagy része a hivatalnokok zsebébe jut, nagy a társadalmi egyenlőtlenség.

Az LRA ugandai lázadó csoport a civileken torolta meg az őket a múlt héten ért támadást: a hírek szerint a hétvégén 33 ember öltek meg, és számos másikat elhurcoltak Kongó északi és Szudán déli részén.

Nigériában a katonaság visszaverte egy lázadó csoport támadását az Agip olajcég egy létesítménye ellen: a MEND csoport 3 halottat vesztett, 4 emberüket pedig elfogták.

Szólj hozzá!

Címkék: olaj szomália nigéria uganda szenegál galmudug dél szudán guinea conakry kongó kinshasha

A bejegyzés trackback címe:

https://africaatwar.blog.hu/api/trackback/id/tr38844825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása